La FIHRT aborda la Sequera i el Malbaratament Alimentari en la Reunió a Cambrils

Cambrils, Solsona - La FIHRT s'ha reunit aquest dilluns 29 d'abril de 2024, al Salí de Cambrils, Solsona.

La junta, que ha tingut lloc a la Fonda Casanova, rehabilitada fa un parell d'anys, s'ha centrat en debats significatius que afecten l'indústria, incloent la gestió de la sequera i iniciatives per combatre el malbaratament alimentari.

Entre els punts destacats de l'ordre del dia, la junta ha tractat la situació actual de la sequera. Malgrat un increment en els nivells dels embassaments, la preocupació per l'escassetat d'aigua continua sent una prioritat. La discussió ha inclòs les estratègies i els decrets lleis recents, amb un focus particular en la necessitat de millorar la comunicació i la transparència entre les taules territorials i sectorials i no actuar amb finalitats electoralistes.

Un altre tema clau ha estat la tasca dirigida a la formació en la reducció del malbaratament alimentari. La junta ha propostar que des dels Gremis i Associacions, s'incetivi entre els associats i associades la iniciativa Gastrorecup, una estratègia dirigida a fomentar l'aprofitament alimentari en l'indústria restauradora.

La reunió també ha abordat temes com el desenvolupament de la intranet de la FIHRT, de la mà de DOCUGESTIONA-SERHS, la guia d'establiments de la FIHRT, el projecte Visa-Biosphere, i la preparació per a la celebració de "Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025".

Els membres de la Junta Directiva han pogut assistir presencial i virtualment a la reunió, a través de la plataforma Zoom, consolidant el seu compromís amb la inclusivitat i l'accessibilitat.