Tornen els Dijous de Vi a Vilafranca, amb vins del Penedès, tastets de Gall del Penedès amb IGP i música en directe al carrer del Comerç

Vilafranca del Penedès es prepara per acollir una nova edició, la segona, dels Dijous de Vi, una proposta que marida el vi del Penedès amb productes de proximitat, en un ambient festiu i urbà. L’esdeveniment, organitzat pel Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, tindrà lloc els dijous 8, 15, 22 i 29 de maig, de 19 a 22.30h, al carrer del Comerç.
La regidora de Turisme, Gemma Romeu, ha presentat aquesta tarda al carrer del Comerç l’edició d’enguany en que els cellers participants seran els següents:


•    8 de maig: Elaboradors del viver de Cellers
•    15 de maig: Boteria Torner amb vins elaborats al territori amb les seves botes
•    22 de maig: Bodegues PINORD
•    29 de maig: Família TORRES

Gall amb IGP
La regidora ha recordat que aquesta iniciativa vol reforçar “el posicionament de Vilafranca com a Capital del Vi i consolidar el carrer del Comerç com a espai referent en esdeveniments vitivinícoles. En aquest entorn singular i amb una clara aposta pel producte de proximitat, el Dijous de Vi ofereix una experiència única”.
Com en l’anterior edició, l’activitat principal serà un bar de vins efímer amb venda de copes de vi a càrrec de cellers de la Vegueria Penedès. Cada dijous s’hi podran descobrir entre 4 i 8 referències de vi per celler. La novetat d’enguany és que aquestes referències de vi estaran maridades amb plats elaborats amb Gall del Penedès amb IGP, que es podrà degustar en diversos formats gastronòmics. Hi haurà tastets de gall elaborats pels cuiners Oriol Llavina i el Cintet, entre d’altres. “Aquesta col·laboració posa en valor dues icones del nostre territori: el vi i el Gall del Penedès, en una proposta de maridatge genuïna, sostenible i d’alt nivell culinari” ha afirmat Romeu.

Compra de tiquets online

Aquest any, com a novetat, la majoria dels cellers permetran la compra de tiquets de consumició de vins de manera anticipada online. El tiquets es podran adquirir a partir de dimecres 30 d’abril en els enllaços a les pàgines web dels cellers que es podran trobar a la pàgina web www.turismevilafranca.com, excepte els tiquets per a la primera degustació del vins del Viver de Cellers que s’hauran de comprar el mateix dia 8 de maig mitjançant pagament amb targeta.

Les copes seran cedides per a l’esdeveniment per l’INCAVI, l'Institut Català de la Vinya i el Vi. No seran per emportar i es convida que els participants puguin portar les seves pròpies copes de casa. L’Associació de Veïns del Barri del Molí d’en Rovira seguirà col·laborant amb els Dijous de Vi amb la cessió de barres i neveres. 

A més, l’esdeveniment comptarà amb música en directe cada vespre amb un DJ, amb una ambientació especialment dissenyada per a l’ocasió com també les botes de vi cedides per la Boteria Torner. Amb una previsió superior als 1.800 assistents i més de 5.000 degustacions venudes, l’edició d’enguany es presenta com una cita imprescindible per als amants del vi i de l’enogastronomia del país.

Els Dijous de Vi permetran gaudir d’una oferta gastronòmica que aposta pel producte local i la sostenibilitat.

Per a més informació, es pot consultar i contactar amb el Servei de Turisme: turisme@vilafranca.org i www.turismevilafranca.com.