El producte local i de proximitat es reinvida al Mercat de Mercats 2023

Noticia via Prodeca 

La plaça de les Glòries tornarà a omplir-se de productes de proximitat dels mercats i del territori, música i activitats relacionades amb el producte i la gastronomia en una nova edició de la Fira Mercat de Mercat els dies 20, 21 i 22 d'octubre.

Mercat de Mercats vol reivindicar el paper dels mercats municipals com a motors econòmics i socialitzadors dels barris, representants del comerç local i dinamitzadors del territori, i potenciar valors com: la sostenibilitat, el consum de productes locals i la gastronomia del territori. 

Parades de Productors i Artesans de Catalunya

La Fira comptarà amb un espai on els productors i artesans del territori estiguin representats, amb l'objectiu que cada parada pugui i vendre el seu producte directament als visitants de la fira.

Els productors/artesans interessats han d'enviar un email a events@vanvanmarket.com,   projectes@vanvanmarket.com i a mromeroru@bcn.cat confirmant la seva intenció de participar per a així iniciar el procés d'inscripció. Una vegada iniciat el procés, s'haurà de retornar la sol·licitud signada i realitzar el pagament abans del dia 11 d'agost, enviant un correu electrònic amb el comprovant de pagament.

Els comerciants participants com a “Productors i Artesans de Catalunya” hauran de pagar, per estand, 450€ en concepte de garantia i 1.000€ (+ 21% d’IVA) per despeses de gestió. Un cop acabada la Fira es tornarà l’import corresponent a la garantia, a cada participant. En cap cas es tornarà l’import corresponent a la despesa de gestió. 

En cas de que algun comerciant es doni de baixa i no ho avisi amb un termini de 15 dies d’antelació, o no assisteixi, no se li retornarà l’import de la garantia ni el de les despeses de gestió. 

Una assistència de més de 40.000 persones

L'any 2022, més de 40.000 persones van assistir a la Fira Mercat de Mercats per celebrar la festa dels mercats de Barcelona i de la gastronomia de proximitat i sostenible amb la ciutadania de Barcelona.

L'edició d'enguany comptarà amb una amplia programació amb tallers, showcookings i presentacions es realitzaran a l’Aula i els més petits podran gaudir amb activitats i jocs a l’Espai Infantil. Actuacions musicals i de dinamització, amenitzaran la Fira pels assistents, així com una zona amb miocroones i graelles tipus "barbacoes" on els visitants podran escalfar, cuinar i degustar el producte de proximitat en directe.