Desena edició del ‘Disfruita-la a l'estiu' per continuar promovent la fruita de temporada i proximitat

Noticia via Unió de pagesos

Aquest matí els infants dels casals d’estiu d’Agramunt (Urgell) han participat als tastos guiats de fruita dolça que en el marc de la campanya ‘Disfruita-la a l’estiu’, impulsa Unió de Pagesos amb la col·laboració de la Diputació de Lleida per incentivar el consum de fruita de temporada i de proximitat, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia pràctica per recuperar l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.

L’acte ha comptat amb l’assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i el coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Plana de Lleida, Josep Sellart, que han compartit la necessitat d’endegar aquest tipus d’accions tan per aspectes de salut, com mediambientals i també per valorar la pagesia de casa nostra.

La campanya està pensada per oferir tastos guiats de fruita dolça als nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que participen a les estades d’estiu dels casals municipals dels indrets on es du a terme. Uns tastos en els què els infants degusten productes de temporada com ara nectarines, cireres, préssecs, pomes o albercocs amb la dinamització del grup d’animació infantil La Cremallera.

El ‘Disfruita-la a l’estiu’ d’enguany compta amb un total de vuit sessions durant aquest juliol que arribaran a uns 500 infants. A banda de la d’avui a Agramunt, demà tindrà lloc a Torregrossa, i ja s’han realitzat a Cervera (Segarra), Navès (Solsonès), Artesa de Segre (Noguera), la Granadella (Garrigues), Alcoletge (Segrià) i Artesa de Lleida (Segrià).

‘Disfruita-la a l’estiu’, que enguany celebra la desena edició a les comarques de Lleida, s’emmarca en el programa ‘Disfruita-la’ en el qual, des del 2005, hi han participat més de 7.000 infants de primària de tot Catalunya.