Verit Fruit, quan la venda directa té premi

Fa vuit anys, els baixos preus que percebien per la fruita van portar Llorenç Llop i Joaquima Alemany a apostar per la venda directa, sense intermediaris. La seva especialitat són els serrells i paraguaians, que creixen als arbres de les finques que Verit Fruit posseeix a Bellcaire d'Urgell, a la comarca de la Noguera. Produeixen també verdures i altres fruites, oferta que complementen amb productes d'altres agricultors i ramaders de la zona per poder oferir als seus clients una oferta més àmplia.

Aquesta voluntat d'anar ampliant el seu catàleg de productes els va portar a començar a elaborar melmelades de forma artesanal, l'any 2018. "Contractem dues senyores, a qui el projecte els va il·lusionar", assenyala Llop. Tant els va il·lusionar que van crear un producte digne de ser presentat als més importants certàmens internacionals. Així li ho van recomanar, després de provar les melmelades, Georgina Regàs –cuinera, escriptora i també fundadora del Museu de la Confitura de Torrent– i Pere Castells –químic investigador en ciència i cuina que va col·laborar al restaurant el Bulli, de Ferran Adrià. "Ells mateixos ens van omplir la documentació per presentar-nos al primer concurs!", recorda Llop.

Les creadores de les melmelades

Les creadores de les melmelades

 VF

Van quedar quarts en aquest primer premi, el que els va animar a seguir presentant-se a més certàmens. En menys de tres anys, sumen 13 reconeixements internacionals. Els últims són dues medalles de bronze aconseguides als The Dalemain World Mermelade Awards. Les melmelades de taronja amarga i la de llima amb zafrà del Montsec de Verit Fruit van ser escollides entre 3.000 referències de més de 30 països de tot el món.

Tot i que són les seves melmelades les que fan que Verit Fruit sigui una empresa coneguda internacionalment –compten amb més de 50 tipus diferents–, els productes principals de l'empresa són la fruita i la verdura, que comercialitzen també en forma de suc o pisto, entre altres productes ja preparats. "Cada vegada elaborem més productes, sempre de forma artesanal", indica l'empresari.

Van començar venent a través d'una botiga física pròpia a Bellcaire d'Urgell i, durant el confinament per la covid, van llançar la botiga en línia. A aquests dos punts de venda està a punt de sumar-se una botiga a Barcelona, l'obertura de la qual està prevista per al 29 de setembre. Llop avança que el seu objectiu és anar obrint més botigues i seguir sumant nous productes al seu catàleg, sense renunciar al seu caràcter artesanal i a una matèria primera de proximitat. L'any passat Verit Fruit va facturar 800.000 euros.