Campanya europea 'Safe2Eat' 2024 per millorar els coneixements en Seguretat alimentària dels consumidors

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i 17 Estats membres de la Unió Europea (UE) han posat en marxa la campanya «Safe2Eat» 2024 anteriorment coneguda com a #EUChooseSafeFood

Espanya, de la mà de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, torna a participar en la campanya que busca augmentar la conscienciació sobre la seguretat alimentària entre els consumidors europeus.

Els països participants el 2024 són Espanya, Romania, Txèquia, Hongria, Grècia, Estònia, Croàcia, Itàlia, Letònia, Xipre, Eslovènia, Luxemburg, Eslovàquia, Àustria, Polònia, Portugal, i Macedònia del Nord.

Sota el lema Safe2Eat i amb el hashtag #Safe2EatEU, la campanya té com a objectiu principal proporcionar als consumidors la informació clara i comprensible necessària per prendre decisions informades sobre la seva alimentació, assegurant que els aliments que elegeixin siguin segurs i saludables. La campanya promou diversos aspectes de la seguretat alimentària, incloent-hi la prevenció de malalties transmeses pels aliments, les tècniques adequades de manipulació d'aliments i la importància de llegir les etiquetes dels productes alimentaris.

La campanya també destaca la importància de mantenir una dieta equilibrada, la seguretat dels complements alimentaris i la necessitat de proves científiques per a les declaracions de propietats saludables dels productes alimentaris. A més, cerca conscienciar sobre la seguretat dels additius alimentaris i els nous aliments, així com sobre la presència d'al·lèrgens alimentaris.

La campanya "Safe2Eat" continua reforçant el compromís de la UE amb els consumidors en connectar la ciència dels aliments amb les eleccions diàries de compra i consum, ajudant les persones a prendre decisions alimentàries amb confiança.

Enllaços relacionats