Anna Casabona, tercera millor sommelier d'Espanya de 2024

Fernando Mayoral és el millor sommelier d’Espanya de 2024

Anna Casabona impartirà el proper mes de maig el Curs de Presentació de vins de la Vegueria Penedès organitzat per la FIHRT en col.laboració amb l'escola d'Enoturisme de Catalunya

El sommelier guanyador participava en el concurs en representació de l’Associació de Burgos, i des d’avui, és el millor d’Espanya. Fernando Mayoral s’ha classificat en primera posició en la 29a convocatòria del Campionat d’Espanya de Sommeliers que ha tingut lloc aquests dimecres 24 i dijous 25 d’abril a Madrid. Mayoral ha superat, en la fase final, els dos altres candidats millors classificats en la fase prèvia: Tomás Ucha, de l’entitat galega, i Anna Casabona, actual delegada comercial de Juvé & Camps i segona classificada en la darrera edició del concurs celebrat a Catalunya.

La 29a edició del Campionat d’Espanya de Sommeliers s’organitza anualment des de la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers i és una de les activitats més destacades del Salón de Gourmetss, patrocinat per Protos i Tierra de Sabor, que s’està celebrant aquests dies a Madrid.

ANNA CASABONA és Delegada Comercial a Juvé & Camps, Llicenciada en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, es va especialitzar en sommelieria. Segona Millor Sommelier de Catalunya 2024. Docent del mòdul DO catalanes del curs Sommelier Professional. Va ser la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers de Tarragona i ha estat responsable de la vinoteca El Rebost de Valls i delegada comercial del Celler de Capçanes.

Els catalans, un gran paper

L’Associació Catalana de Sommeliers participava en el certamen amb cinc candidatures. Hi eren, juntament amb Casabona, Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona, que hi arribava com a millor sommelier catalana de 2024; Toni Albiol, de la vinoteca Divins de Martorell, millor sommelier de Catalunya 2023 i finalista de l’edició anterior en el campionat estatal, Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent; i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022. 

Dels cinc, tres d’ells han quedat classificats entre els deu primers: Anna Casabona, Marta Cortizas i Toni Albiol. Una molt bona representació tenint en compte que en la competició hi havia fins a 51 professionals diferents, representant diverses regions vitivinícoles de tot l’Estat.

Font: VaDeVi