Arriba la caminada entre flors a Corbins

 

Aitona. El Segrià. Lleida. Fotografía: Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

L’Ajuntament de Corbins ja ha endegat les inscripcions per participar en la caminada entre les flors per la campanya de floració que es durà a terme el pròxim 20 de març. Una oportunitat única per veure el ventall de colors primaverals que deixen els camps de fruiters. El consistori, per enguany, s’ha adherit a la campanya “Torna el Color”, que impulsa en nou municipis del territori el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià i que té com a objectiu posar en valor l’autenticitat del territori, la importància de la pagesia i del treball del camp, per les seves funcions socials i territorials i com a motor econòmic local.

En clau corbinenca, l’activitat arrencarà a les 10 del matí des de la plaça de la Vila i tindrà un recorregut de 6km, des d’on es podrà apreciar camps florits de presseguers, nectariners, cirerers, pomeres, perers i pruneres i que tenen, cadascuna de les varietats, una flor característica i diferent de les altres, i el seu propi període de floració. A més, també es podrà gaudir, a la part baixa del poble, del Parc del Riu, l’espai natural flanquejat pel Noguera Ribagorçana que ofereix espais i racons sorprenents per a petits i grans.

Així, la caminada, organitzada juntament amb l’associació 5&5km, inclou un esmorzar per als assistents i com a  tret diferenciador, dues xerrades explicatives sobre l’espectacle de la floració, a càrrec del jove apicultor Francesc Ibars i del pagès i agrònom Josep Anton Camats. Ambdós explicaran el món de les abelles i el cicle anual de l’arbre fruiter, respectivament.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha afirmat que iniciatives com aquesta “amplien les Terres de Lleida com a punt d’atracció turística”  i en el cas de Corbins “volíem donar un valor afegit i educatiu amb aquestes xerrades, perquè es pugui comprendre la importància de vetllar pel medi ambient i protegir el sector agrícola, garant perquè gaudim d’aquest bells entorns preprimaverals”. En aquest sentit, Verdú ha apuntat que per properes edicions “se’ns obre un ventall ampli alhora de mostra els camps florits i ja estem elaborant el conjunt d’activitats i propostes per l’edició del 2023, com pot ser incorporar la música o la gastronomia”.